Het Open Venster krijgt dit jaar de opbrengst van de collecte van de Zomerdienst aan het Meer (3 juni). Het geld zal gaan naar een nieuwe professionele keuken.

De Zomerdienst staat dit jaar in het teken van ‘rust in tijden van spanning’. Het uitgangspunt is dat niet altijd alles lukt in je leven. Er is dan een rustpunt nodig. Zo’n rustpunt in de Alphense samenleving is inloophuis Het Open Venster.
Met de invoering van de participatiesamenleving wordt ook van de bezoekers van Het Open Venster gevraagd zelf actief te worden. Er zijn nu verschillende activiteiten en een daarvan is samen koken (en eten). En daarvoor is een professionele keuken nodig.

“De opbrengst van de Zomerdienst zal worden bestemd om de keuken te helpen financieren”, vertelt medeorganisator Ernst-Jan van Keulen. Secretaris van Het Open Venster Marieke van der Velde verzekert: “We zoeken sponsoren. Veel middelen hebben we niet en aan zo’n keuken worden hoge hygiëne-eisen gesteld.” Zij is erg verheugd dat de Zomerdienst Het Open Venster heeft uitgekozen. “Zo kunnen we eerder dan verwacht de nieuwe keuken gaan aanschaffen!”

Deels overgenomen uit Alphens Nieuwsblad