VRIJWILLIGER WORDEN?

De ervaring van een vrijwilliger van het eerste uur:

“Ik ben al sinds de oprichting van het open Venster als vrijwilliger verbonden aan HOV. Ik ben RK en we hebben altijd gehoord dat we moeten zorgen voor de minsten onder de mensen. Ik vond het vreselijk dat er dak- en thuislozen zomaar door het dorp liepen en op muurtjes zich zaten te bezatten, om maar iets te noemen. Dus toen er een oproep kwam in onze kerk heb ik me direct aangemeld als vrijwilliger.

Het laatste jaar is er heel veel veranderd. Er ontstonden mooie initiatieven, zoals de moestuin, maar ook het meehelpen van de bezoekers aan de maaltijden, en klaverjassen en wat ik zo mooi vind, het Hemelse uurtje, waar bezoekers en vrijwilligers elkaar vertellen waar zij hun energie uit halen.

Ik hoop dat onze bezoekers langzamerhand steeds meer zullen gaan doen; misschien worden we dan allemaal wel medewerkers. Dan helpen we elkaar!”

Ook jij als bezoeker kunt een bijdrage leveren aan het in stand houden van Het Open Venster. Hoe? Door er gewoon te zijn, te delen wat je is gegeven aan liefde, aandacht, respect en levenservaring. Misschien vind je het zo leuk en boeiend om in Het Open Venster te zijn, dat je vaker wilt komen en met ons mee wilt doen, om zo elkaars leven te verrijken. Vele vrijwilligers gingen je al voor en zijn jaren gebleven.

Wil je vrijwilliger worden? Neem dan contact op met Het Open Venster.

Direct contact opnemen