ONTMOETEN & ONTSPANNEN

Huiskamer of moestuin

Ben jij iemand die zijn eigen keuzes maakt, zijn eigen leven inricht? Dat respecteren wij uiteraard. Wij zijn er niet om jouw leven te veranderen. Maar als je meer inhoud en zin of structuur aan je leven wilt geven, kunnen we je daarbij helpen. Alleen als jij dat wilt!

Wij kunnen jouw leven niet veranderen, dat kun jij alleen zelf. Maar we kunnen je daarbij wel helpen, bijvoorbeeld samen met andere bezoekers van Het Open Venster. Dat kan al door mee te doen aan een of meer activiteiten in ons inloophuis, of gewoon te praten met een vrijwilliger of een andere bezoeker.

Als je problemen hebt waar je professionele hulp bij nodig hebt, kunnen we je de weg wijzen. Regelmatig is er ’s middags een maatschappelijk werker aanwezig met wie je in gesprek kunt, alleen als jij dat wilt natuurlijk!

Er zijn diverse activiteiten in ons inloophuis. Er is een moestuin waar we groenten kweken voor de maaltijden. Er wordt gekookt met en door de bezoekers. Sporten onder begeleiding van Alphen in Beweging is ook mogelijk. Je kunt ook gaan biljarten, een bordspelletje spelen of meedoen met de Crea Bea Club. In de gespreksgroep “Het hemels uurtje” delen we met elkaar hoe we in het leven staan, wat belangrijk is en hoe we zin kunnen geven aan ons leven.

Misschien wil je zelf wel een activiteit opzetten om met anderen te doen. Fantastisch! Deel het met ons en we gaan kijken hoe je dat kunt aanpakken en of we je daarbij kunnen helpen.

Samen koken en eten
Op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag zwaait Josephine de scepter in de keuken. Samen met enkele bezoekers zorgt zij aan het eind van de middag voor een gezonde, verse maaltijd. Vanaf 17.00 uur kun je dan aanschuiven aan tafel, mits je je hebt aangemeld. Het Open Venster is deze dagen open tot 19.00 uur. Vind je het leuk om te helpen en mee te eten? Kom dan eens langs want jouw inbreng is welkom!